Патронен празник отбеляза  СУ „Ангел Каралийчев“ град Стражица

0

 

 

Заместник областният управител Станислав Николов уважи патронния празник на СУ „Ангел Каралийчев“ в град Стражица. Тържеството премина с голям концерт на възпитаниците на учебната институция, който се проведе в спортната зала на града. Сред официалните гости бяха кметът на общината Йордан Цонев, председателят на общинския съвет Илиян Маринов, представител на Регионалното управление на образованието, както и много родители.

От името на областния управител инж. Георги Гугучков и от свое име Станислав Николов поздрави директорката на СУ „Ангел Каралийчев“ инж. Катя Петрова, учителите, непедагогическия персонал, както и всички над 500 ученици:

„Впечатлен съм от отличната материална и учебно-техническа база, с която разполагате, както и от условията, които сте създали и поддържате. Това гарантира един наистина съвременен, модерен и успешен образователен процес. Убеден съм, че с упоритост ще съумеете да разгърнете още своя  потенциал“, подчерта заместник областният управител.

По думите на Станислав Николов СУ „Ангел Каралийчев“ има дълга и изпълнена с предизвикателства история, ознаменувана с отлични постижения в образованието, изкуството, науката и спорта.

„Нека училището да продължи да вдъхновява и да дава възможност на учениците си за много години напред и нека винаги да бъде фар на надеждата и напредъка в нашата общност като не спира да възпитава изключителни ученици, които да стават пълноценни граждани и лидери в своите бъдещи професии. На ръководството и екипа пожелавам много енергия, мотивация и успешни проекти. Уверявам ви, че в лицето на Областна администрация имате един надежден и коректен партньор и приятел. На всички ученици пожелавам да са упорити в усвояване на знанията, да са любопитни и креативни. Да мечтаят и да се борят за сбъдване на мечтите си“, каза още Станислав Николов.

Директорката на училището инж. Катя Петрова изтъкна в словото си, че образователната институция разполага със специализирани кабинети по различните предмети, има 6 компютърни зали, богата библиотека, спортна зала, просторна занималня в отделен корпус. Инж. Петрова изтъкна, че предпоставка за високите учебни резултати на възпитаниците е отличната професионална и педагогическа подготовка на учителите.

„Гордост за училището са изявите на учениците по олимпиади, конкурси, изложби и състезания. Работим в екип, уважаваме всички, които имат продуктивни идеи, инициативи и иновации, и работят за успеха и имиджа на училището“, каза още неговата директорка.

Концертната програма за празника продължи два часа под аплодисментите на пълната зала.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *