„Не сме от тях“ на търновския театър стана комедиен хит на сезона на Чудомировите празници в Казанлък

0
Спектакълът „Не сме от тях“ на великотърновския театър завоюва наградата „Комедиен хит на сезона“ на Чудомировите празници в Казанлък. Церемонията по награждаването се проведе в Деня на хумора и сатирата в зала „Любомир Кабакчиев“ в града на розите. Лично кметът на Община Казанлък Галина Стоянова връчи статуетката с лика на обичания Димитър Христов Чорбаджийски – Чудомир на актьорите от Музикално-драматичния театър «Константин Кисимов» във Велико Търново.
Театралният фестивал «Комедиен хит на сезона» се провежда за 20-а поредна година в рамките на Чудомирови празници 2023 в Казанлък. Във фестивалната програма тази година участваха шест комедийни постановки, а наградата се присъжда с гласуване на публиката. С най-висока обща сборна оценка на зрителите Отличен 5,80 за първото място се пребори великотърновският театър. Втори с оценка 5,75 остана спектакълът „Българската литература nakratko“ на Иво Сиромахов, в който участват актьорите Мария Игнатова, Ненчо Илчев и Антоан Петров. Трети с оценка 5,68 е Кръстю Лафазанов за стандъп комедийното шоу «КОМИКадзе на КръстЮпът».
На фестивалната сцена бяха представени и спектаклите „Пестете ни времето“ по Чудомир на Театрална къща „Ами да“ – София, „МАРКО ТОТЕВ в живи картини“ – авторски спектакъл на Николай Гундеров съвместно с казанлъшкия Общински театър „Любомир Кабакчиев“, и «Юзър“ – авторски спектакъл на Боян Иванов и Алексей Кожухаров на Драматичен театър „Сава Огнянов“ в Русе.
Спектакълът «Не сме от тях» е създаден по емблематичните Чудомирови разкази «Без късмет» и «Не съм от тях». Творческата идея е на гост-режисьора Невена Митева, която е автор и на сценичната версия на постановката. Сценографията и костюмите са на Лидия Къркеланова, а оригиналната авторска музика е на Петър Атанасчев. В комедията участват актьорите Стефка Златкова, Никол Бойчева, Виктор Терзийски, Кирил Милушев, Лиляна Иванова, Полина Петкова, Милен Иванов, Стоян Борисов, Боян Фърцов, Иван Митев, Детелин Кандев.
Снимки: Архив МДТ

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *