Представители на Асоциация „FouriVia“ и на университета във Венеция се срещнаха с кмета на Свищов

0

Кметът на Община Свищов д-р Генчо Генчев се срещна с представители на Асоциация „FouriVia“ и университета във Венеция, Италия, във връзка със създаване на организация и логистика, относно предстоящото през месеците юли и август 2023 г. посещение в гр. Свищов на 45 студенти и преподаватели от университета.

В рамките на разговорите беше представен проекта “Danubes -Many peoples, one thread’ /“Дунав – много народи, една нишка“/. Петгодишният проект е стартирал през 2022 г., като етапната му цел за 2023 г. е осъществяване на комбиниран пешеходен и воден преход по и край реката. Дейностите ще стартират през периода 30.07- 09.08.2023 г. на територията на България и ще приключат на 12 август в Оршова, Румъния.

Кметът на общината д-р Генчев приветства инициативата за опознаване и популяризиране на историята, природата и туристическите възможности на българските градове по реката. Община Свищов ще приеме участниците на 31.07.2023 г., като ще създаде необходимата организация за провеждане на работни срещи в сферата на туризма и екологията, посещения на музеи и други културно-исторически забележителности.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *