Четирима шофьори, дрогирани с амфетамин, метамфетамин и кокаин, са задържани през почивните дни

0

Четирима дрогирани зад волана са задържани през почивните дни в региона.

Снощи около 23,00 ч. на Южен пътен възел във Велико Търново е извършена проверка на лек автомобил «Мерцедес», управляван от 30-годишен от с. Вардим. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на амфетамин и метамфетамин. Водачът е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

В петък около 23,30 ч. в областния град е извършена проверка на лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 25-годишен от Лясковец. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на амфетамин.  Той е отказал кръвна проба. В личните му вещи е установено пликче, съдържащо бяло кристалообразно вещество. Същото е иззето. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

В събота при проверка на лек автомобил, управляван от 25-годишен от Лясковец, е установено, че водачът е седнал зад волана, след употреба на наркотични вещества. В РУ – В. Търново е образувано бързо производство. След доклад на материалите в прокуратурата той е привлечен като обвиняем. Задържан е за срок до 72 часа.

В събота около 05,00 ч. в областния град е извършена проверка на лек автомобил „Волво“, управляван от 23-годишен от Долна Оряховица. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на кокаин. Водачът е дал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

По три от случаите са образувани бързи производства, а по един е образувана преписка.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *