DJ Емо подема нова кауза – да се направи восъчна фигура и музей на обичания актьор Георги Русев

0

Известният великотърновски общественик Емил Йорданов – DJ Емо, подема нова кампания. От години той се е посветил на благородната мисия да изработва със свои средства и с подкрепа от съмишленици паметни плочи  на бележити творци в цяла България.  Така е почетена паметта на Григор Вачков, Невена Коканова, Георги Парцалев,  Пепа Николова и др. Паметна плоча вече има и на родната къща на обичания актьор Георги Русев в град Костенец. Сега обаче сърцатият мъж има идея в града бъде изграден и музей на популярния актьор.

„Знаете за моята любов към старото българско кино и артисти. В този ред на мисли, предстои създаване на музей в град Костенец, посветен на великия и обичан от поколения актьор Георги Русев. На родната му къща в града, има вече поставена паметна плоча. Идеята е да се направи восъчна фигура на Георги Русев, която ще бъде поставена в този музей . Ще бъде изработена от Борис Борисов, създал фигурите във восъчния музей в град Велико Търново. Сумата, която е необходима за изработката, е 14 000 лв. Всеки, който иска да бъде съпричастен с идеята да съхраним и запазим паметта на този велик актьор, може да дари средства по банков път и Револют”, пише в обръщението си към приятели и съмишленици DJ Емо.

Всеки един дарител ще бъде обявен публично в самото събитие, за да се гарантира прозрачността на тази велика кауза. Искрено се надявам заедно да успеем! допълва той.

Сметката, на която могат да бъдат правени даренията, е:

BG56BPBI88984001117262 Емил Йорданов Йорданов Пощенска Банка.

Основание-Дарение за восъчна фигура на Г.Русев

и по револют на 0898702377 със същото основание.

Георги Русев е един от най-обичаните български артисти. Наричат го големия актьор на малките роли. Незабравими по колорит са неговите превъплъщения освен на театралната сцена и в над 80 образа на филмовия екран.  Запомнящи са ролите му в емблематичните  филми  „Опасен чар“, „Селянинът с колелото“, „Вчера“ , „Дами канят”, „Оркестър без име”, „След края на света” и др. Култови реплики на негови герои  се предават от поколение на поколение.

Освен с големия си талант, той остава в сърцата на близки и почитатели и като човек, верен на високия морал в живота и в изкуството.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *