Във Велико Търново улесняват родителите с електронен прием в детските градини и в първи клас

0

 

 

Във Велико Търново приемът и на първокласници, и в детските градини се реализира изцяло по електронен път. Платформите са създадени от Общината за улеснение на родителите. Във всяка от тях е публикувана карта с прилежащите райони към всяко училище или детска градина. Така лесно може да се провери къде точно попада всяко дете според адресната му регистрация. Посочени са контактите на всяка от учебните институции. По служебен път се набавят необходимите документи – удостоверение за промени на постоянен или настоящ адрес на детето, удостоверение за семейно положени и др.

На адрес https://priemdg.veliko-tarnovo.bg/ е достъпна системата за детските градини във Велико Търново и за яслените групи към тях. Подаването на документи започна на 3 април и продължава до 7 април включително. На 11 април ще бъде обявено първото класиране, а от 12 до 20 април на място в детските градини се извършва записването. Свободните места за второ класиране ще бъдат обявени на 21 април от 24 април започва записването – отново през системата. По същия начин се процедира и с третото класиране – свободните места ще бъдат публикувани на 5 май, а записването през системата е в периода 9-11 май.

На 17 май в 10,00ч. отваря платформата за прием в първи клас – на адрес https://priem.veliko-tarnovo.bg/. Подаването на заявления за записване ще продължи до 29 май, а първото класиране ще бъде обявено на 31 май. От 1 до 7 юни е периодът за записване, а на 8 юни ще бъдат публикувани местата по второто класиране. Подаването на заявленията през системата се извършва в периода 9-14 юни, а класирането се обявява на 15 юни. Свободните места за трето класиране се публикуват на 21 юни, а на 22 и 23 юни се подават заявления за записване.

Повече информация за детските градини е публикувана на следния адрес: https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/obrazovanie/priem-v-detski-gradini/, а за приема в първи клас – в следния раздел: https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/obrazovanie/priem-v-prvi-klas-uchilisha/.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *