Студенти от ВТУ подеха вдъхновяваща кампания „Предай шевица“

0
Вдъхновяваща кампания „Предай шевица“ подеха на второкурсници от специалност „Връзки с обществеността“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.
Водени от любовта към българския фолклор, ние създадохме тази кампания, за да припомним на нашите сънародници една забравена част от българската култура, а именно шевицата. Тя е много повече от красива бродерия. В нея са преплетени символи, носещи мощна енергия, предавани от поколение на поколение векове наред. Шевицата ни обединява като народ, посочва Даника Петрова, която е сред инициаторите на кампанията.
За да реализират своите идеи студентите  провеждат срещи с изследователи, любители и колекционери на това културно наследство, за да чуят от първо лице интересни истории, да научат как се поражда любовта към това българско богатство. Всичко научено те ще споделят с останалите, за достигне информацията до колкото може повече хора. ,
Те призовават всички  заинтересовани, които желаят да споделят с тях любовта си към шевицата и българския фолклор,  да им изпращат  снимка или информация на лични соъбщения във фейсбук, или на имейл predaishevitsa@yahoo.com .
Кампанията може да бъде последвана и в Инстаграм на @predai.shevitza .

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *