Петима дрогирани зад волана са били хванати през почивните дни в региона

0

 

Петима водачи, употребили наркотични вещества, установиха служители на полицията в региона през почивните празнични дни.

Вчера следобед в Свищов е извършена проверка на лек автомобил «Хонда», управляван от 33-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на кокаин. Той е дал проби за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

В неделя в хода на специализирана полицейска операция отново в Свищов е извършена проверка на лек автомобил «БМВ», управляван от 30-годишен от с. Вардим. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на амфетамин и метамфетамин. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

В събота във Велико Търново е извършена проверка на лек автомобил „Опел“, управляван от 30-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на бензодиазипини. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

В петък следобед при провеждане на специализирана полицейска операция на пътя между селата Самоводене и Първомайци е извършена проверка на лек автомобил «Фолксваген», управляван от 19-годишен от с. Крушето. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на канабис. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство.

При проверка на пътник в автомобила е намерена и иззета цигара, съдържаща растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана.  Той също е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

Същия ден в хода на провеждаща се специализирана полицейска операция в Свищов е извършена проверка на лек автомобил «Опел», управляван от 18-годишен от с. Ореш. При  проверка на водача за употреба на наркотични вещества, апаратът е отчел положителна реакция на метамфетамин. Той е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

По случаите са започнати бързи производства.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *