Вълшебен айфон сбъдва желания в новия роман на Асен Сираков. Представянето на книгата е на 27 април

0
Премиерата на детско-юношеския роман „Чочо Мозъка и вълшебният айфон“ на писателя Асен Сираков във Велико Търново ще се състои на 27 април. Събитието е част от програмата на тазгодишното издание на „Фоайе на книгата с автограф“ 2023 и ще се състои от 16:00 часа в РНБ „П.Р.Славейков“.
Един ден деветгодишният Владимир (Чочо), докато се чуди откъде да намери пари за това-онова, в това число и за билет за метрото, открива, че айфонът му може да изпълнява желания. Ура! Миг и четвъртокласникът открива в джоба си билет за метрото!
Но следват още по-невероятни събития – айфонът започва да изпълнява най-фантастичните и невъзможни желания! През какви премеждия преминава Чочо, облагодетелстван да има всичко, с „едно щракване на пръсти“ и без усилия да печели, и настъпва ли епохата, когато високите технологии и изкуственият интелект ще станат съюзници на човечеството? Или ще му навредят?
Самотни ли са днешните деца в компанията на сложните устройства и успяват ли родителите да ги възпитат добре и да ги подготвят за живота? Съществуват ли все още вълшебства в реалния живот или само в приказките? Кои са вечните ценности в човешките взаимоотношения и може ли техниката да ги подмени?
Малките читатели ще имат възможност да се запознаят с фантастичната история, да разговарят с писателя Асен Сираков и да получат автограф.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *