Продадоха  Интерхотела. Собственикът е великотърновски бизнесмен

1

След няколко неуспешни опита, „Интерхотел Велико Търново”  вече е продаден. Новият собственик е великотърновският бизнесмен Величко Минев.

Процедурата е проведена  по реда на чл. 718 от ТЗ – чрез преговори с пряко договаряне на 06.04.2023 г. в канцеларията на синдика Венцеслава Стефанова.

Съобразно взето решение на СК от 16.01.2023 г. този път началната цена при водене на преговорите е била  10 000 000 лв.

За продажба са били обявени поземленият имот с площ от 14 506 кв.м и цялата построена в този поземлен имот масивна сграда “Интерхотел Велико Търново” с обща застроена площ 4900 кв.м., състояща се от четири блока, нощен бар и гаражи извън основната сграда. Освен внушителната сграда, земята около него и паркингът, продава се и цялото движимо имущество в хотела по опис, направен от ЧСИ Дияна Колева.

Цената на емблематичния великотърновски хотел  падна с близо 15 млн. лева през последните две години. През 2020 г., когато за пръв път беше пуснат за продажба, цената му беше 25 млн. лева, после беше намалена до 20 млн. лева, 17 млн. лева, за да се стигне до 10 млн. лв, на която е бил и последният търг.

От години обектът е затворен и се руши, а в него бяха регистрирани набези на крадци. Преди време последният му  собственик – ловешкият бизнесмен Георги Георгиев, изнесе почти цялото имущество и оборудване, а на хотела беше назначена охрана.

“Интерхотел Велико Търново” е създаден в периода 1967-1981 г. по проект на известния български архитект Никола Николов и е открит на 17 юни 1981 г. в чест на 1300-годишнина от създаването на българската държава. Хотелът е разположен на скален масив от варовиков произход, като преодолява 20 м. денивелация.Домакин е държавният глава Тодор Живков, който посреща на този ден дипломатическия корпус.

След приватизацията през 2001 година от „Балкантурист Елит” , за известен период от време хотелът, заедно с бившата резиденция на Тодор Живков на Арбанаси, бяха собственост на „Мултигруп” на убития бизнесмен Илия Павлов. После той го продава на  „Генимекс ойл“ на Георги Георгиев срещу 4 млн. евро. Следват огромни задължения на собственика към фалиралата КТБ и обявяването му несъстоятелност.

About Post Author

1 thought on “Продадоха  Интерхотела. Собственикът е великотърновски бизнесмен

  1. Както при всяка приватизация и тук е едно унищожение, разграбване и ликвидиране на един обект-ИНТЕР ХОТЕЛ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. С изнесено имущество. Ликвидирани 3 ресторанта магазини ,бар .И както се получава накрая ,подарен на един бизнесмен от радиозавода ,хората го знаят с кого беше свързан и на кого бе човек. Сега е в неговите ръце. Месокомбината също е негов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *