Представители на университети от 13 държави участват в Международна седмица по Еразъм+ във ВТУ

0
Днес в зала „Европа“ на Ректората във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ официално беше открита Третата международна седмица по програма Еразъм+ „Партньорства за бъдещо сътрудничество“. Участие в Седмицата ще вземат над 35 участници – преподаватели и административен персонал от университети в Румъния, Турция, Албания, Босна и Херцеговина, Египет, Полша, Латвия, Германия, Испания, Литва, Португалия и Индонезия.
Заместник-ректорът по международната дейност проф. д-р Димитър Димитров поздрави всички участници в събитието от името на академичното ръководство и специално от името на ректора проф. д-р Христо Бонджолов.
Събитието, което ще продължи до 28 април, е посветено на успешни партньорски проекти на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, реализирани в сътрудничество в международни партньорства по програма Еразъм+ през изминалата година. Ще бъдат представени новите подходи на интеркултурната комуникация, проектите на Стопанския факултет „BOT обучението като съвременен метод на преподаване на генерация Z” и „EntreAction: Иновативен подход от казус към видеоразказ в обучението по предприемачество”, както и Еразъм+ смесени интензивни програми на Педагогическия факултет и Стопанския факултет.
Участниците ще представят своите университети и ще споделят опит в реализирането на новите дейности по програма Еразъм+ за студенти и преподаватели.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *