октомври 3, 2023

Пияни и дрогирани шофьори, и рецидивисти без книжка бяха задържани от полицаи през почивните дни

0

 

Един пиян шофьор, двама дрогирани и двама без книжки са установили служители на полицията при проверки в облас Велико Търново през почивните дни.

На 29 април  около 17,30 ч. в село Алеково е спрян лек автомобил „Рено Меган” с търновска регистрация, управляван от неправоспособен 23-годишен мъж от село Александрово. Проверката установява, че водачът шофира с концентрация на алкохол 2,69 промила. Задържан е за срок до 24 часа. Мъжът е криминално проявен, многократно е осъждан за общоопасни престъпления и престъпления против собствеността.

На 1 май  около 02,20 ч. във Велико Търново е спрян лек автомобил „БМВ Х5” с търновска регистрация, управляван от 38-годишен мъж от севлиевското село Петко Славейков. Проверката установява, че водачът шофира след употреба на метамфетамин и амфетамин. Задържан е за срок до 24 часа.

На същата дата около 03,15 ч. отново в областния град служители на пътна полиция извършват проверка на лек автомобил „Ауди А3” с търновска регистрация, с водач 20-годишен мъж от същия град. Установява се, че младежът управлява след употреба на канабис. Задържан е за срок до 24 часа.

На празничния 1 май около 17,10 ч. в областния град е спрян мотоциклет „Ямаха” с търновска регистрация, управляван от 33-годишен мъж от същия град. Справка установява, че водачът управлява в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление, влязло в сила на 19.04.2023 г. Водачът е задържан за срок до 24 часа. Мъжът е многократно осъждан, включително за същото престъпление през 2017 година на три месеца лишаване от свобода ефективно.

На 30 април  около 01:40ч. във Велико Търново е спрян лек автомобил „Фиат Брава” с търновска регистрация, управляван от 23-годишен мъж от павликенското село Росица. Справка установява, че водачът управлява в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление, връчена на 29.04.2023г.. Водачът е задържан за срок до 24 часа. Мъжът е осъждан през 2015 г. за шофиране в нетрезво състояние.

Започнати са  бързи производства.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *