Съдят шофьор, убил велосипедист на пътя и избягал. Камионът му бил и с фалшиви номера

0

 Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 53-годишен шофьор, който нарушил правилата за движение по пътищата, като управлявал нерегистриран товарен автомобил с поставени регистрационни номера от друго МПС, шофирал с превишена скорост и по непредпазливост причинил смърт на велосипедист, след което избягал от местопроизшестието.

Обвинението срещу Н. Х. е за това, че на 12.01.2020 г. в с. Ресен, общ. В. Търново, при управление на товарен автомобил „Опел Комбо“, нарушил правилата за движение. Н.Х. не контролирал непрекъснато пътното превозно средство, което управлявал със скорост 80,7 км/ч, при ограничение за населено място до 50 км/ч. В резултат на това допуснал пътнотранспортно произшествие, като настигнал и блъснал отзад попътно движещ се велосипедист – В. И. на 63 години, като по непредпазливост причинил смърта му. Въпреки удара, обвиняемият не спрял и избягал от местопроизшествието (престъпление по чл. 343, ал. 3 , б. „б”, вр. ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1 от НК). Освен това Н.Х. управлявал моторно превозно средство – товарен автомобил „Опел Комбо“, което не е регистрирано по надлежния ред (престъпление по чл. 345, ал. 2, вр. ал. 1 от НК) и си служил с табели с регистрационни номера, издадени за друго моторно превозно средство – за товарен автомобил „Опел Комбо 1,7 D“ (престъпление по чл. 345, ал. 1, пр. 1 от НК).

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК, обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *