Димитър Бербатов във Велико Търново: Времето за промяна в българския футбол отдавна е назряло и тя ще се случи!

0

Футболистът беше в НВУ като гост в поредицата „Лектори-вдъхновители“

Времето за промяна в българския футбол отдавна е назряло и тя ще се случи! Тона заяви легендата Димитър Бербатов във Велико Търново. Той бе в старата столица по покана на НВУ „Васил Левски“, където говори пред курсантите като гост в поредицата „Лектори-вдъхновители“.

„Единственото, което е кристално ясно, е, че битката продължава и докато не се доведе до успешен край, отказване няма. Футболната общественост иска честен конгрес, на който да се реши кой да представлява българския футбол и да се грижи за него. Мина достатъчно време в лъжи. Времето за промяна отдавна е назряло и тя ще се случи. Институциите само леко отложиха неизбежното. Следващата стъпка, по която работим по няколко линии, е да се свика конгрес. Няма да ги издавам, тъй като нашите опоненти злоупотребяват, издевателстват върху клубовете. Това е показателно какви хора ръководят футбола ни в момента“, коментира Бербатов по повод сегашното управление в БФС. Той заяви, че чувствата, които изпитва, като гледа какво се случва с националния отбор са смесени – болно, тъжно, смешно на моменти, корумпирано.

Бербатов остана приятно изненадан от новината за бъдещия модерен стадион, която му сподели бриг. генерал Иван Маламов. „Изненадаха ме с новината за бъдещия стадион и то в позитивен аспект. Сигурен съм, че ще стане по-хубав и от някои от терените, които имаме в „А“ група! Знаем колко е важна физическата култура и в армията, затова им желая успех и да могат да надграждат. Спортът изгражда дисциплина. Получих покана от началника на НВУ „Васил Левски“, за което благодаря. Срещнах се с курсантите и им разказах как аз съм постигнал успеха си – с амбиция, труд, лишения. Всичко в името на това да можеш да просперираш в това, което правиш. Това искам да вдъхна на младите хора. Надявам се това да бъде чуто и ако вземеш нещо и си го сложиш в твоя живот и ти помогне, ще бъде супер.“

Димитър Бербатов се върна и към престоя си в „Етър“, където работеше с нападателите по времето на Томаш. „Бях в „Етър“, защото имах покана от тогавашните треньори на клуба. Нямаше как да не дойда, да видя момчетата, да им кажа някои думи, да им покажа някои неща. Дали са чули и взели нещо от мен – трябва да питате тях. Каквото е зависело от мен, съм го дал, както го давам винаги и ако имаш уши да чуеш – ще е по-добре за теб самият. Старая се да бъда често по стадионите, но нека не забравяме, че футболът не е само „А“ и „Б“ група, има малки населени места, където хората се чувстват забравени, а се стараят и когато го видиш, оценяваш футбола в най-чистата му форма“, добави Бербатов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *