Организаторите на „48 часа Варуша юг“ канят всички да станат съорганизатори на фестивала

0

 

Отворена покана за провеждане на събития в рамките на фестивала „48 часа Варуша юг“ обявиха организаторите му. Поканата е насочена към всички живущи, работещи и/или влюбени в стария великотърновски квартал хора, които желаят да организират събития и да се включат в програмата на фестивала.

Общностният фестивал “48 часа Варуша юг” ще се проведе за втори път между 18 и 20 август 2023 г. и се организира от креативните хора, живеещи в квартала. Наред с основната музикална програма, архитектурния панел и дейностите на плажа на р. Янтра, създателите му отварят възможността по-малки събития да се организират из целия район.

Кандидатстването става чрез попълване на формуляр, в който кандидатите трябва да опишат своята идея. В него те могат да споделят с организаторите над какво искат да работят в месеците до събитието.

Събитията трябва да са свързани с квартал Варуша юг, а идеите за дейности трябва да доставят удоволствие и да не натоварват извънредно създателите си. Водещи критерии за селекцията на подадените предложения са те да се осъществяват в квартал „Варуша юг“ преди или по време на фестивала и осъществяването на идеята да е реалистично спрямо локацията, човешките ресурси и нужната логистична и друг тип материална подкрепа.

Важен критерий е колко реалистична за осъществяване е идеята, както и да е изпълнена с любов и ентусиазъм. Кандидатите могат да подават и повече от една идея, като за всяка попълват отделен формуляр.

Крайният срок за подаване на заявките е 15 юни 2023 г.

Формулярът за кандидатстване можете да намерите тук:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScbmPDfRR5fpZpxo-Dw6jWP9OfwU6nQIM0Y8ucDWmbhDewQ/viewform?fbclid=IwAR168PYL7tifdGSSH2L7HT5o9V-Ev_hLVzyvbr2qpDHBcQ2OdTDAkE3-KsQ

Актуална информация за фестивала „48 часа Варуша юг“ можете

да намерите в страницата: https://www.facebook.com/varushasouth

снимки:

Александрина Мавродиева

Юлиана Мур

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *