октомври 3, 2023

С пълна сила върви преобразяването на детското отделение в МОБАЛ

0

От Ротари клуб – Велико Търново  призовават всички граждани, фирми и организации да се присъединят към благородната кауза

С пълна сила вървят строително-монтажните дейности по обновяване на детското отделение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов”. В ход е мащабният проект „Светулка” за над 400 000 лева, в който обединиха усилия Ротари клуб – Велико Търново, фондация  „За доброто” и фондация „Америка за България”. Идеята на проекта, чието начало беше дадено на 6 април т.г., е да се трансформират и преобразят 13 стаи в  детското отделение и то да се превърне в среда със съвсем различна философия, извън обичайните болнични помещения.

В момента  изцяло се преустройват  помещенията в педиатрията, подменя се електрическата и ВиК  мрежи, сменят се настилките, стените и дограмите, монтират се нови климатична и парна инсталации. След това предстои оборудване на стаите и кабинетите с напълно ново обзавеждане. Стаите ще светнат с рисунки и цветове, които забавляват и успокояват. Ще има весела зона за игра, в която болните деца могат да общуват и да запазят социалната си активност. Ще бъдат подновени лекарските кабинети и манипулационните. По нов начин ще изглеждат главният вход, фоайето и приемният кабинет. Ще бъде осигурено допълнително модерно медицинско оборудване.

Ротари клуб – Велико Търново прие проектът за детското отделение като своя кауза за отбелязване на  85- годишнината си през ноември тази година.

Ротарианците успяха да привлекат като  съмишленици и дарители  големи компании и дружества  като „Икеа”, търговска верига „Зора”, дружествата „Алумина елит” , „Палком“ и др. С щедри дарения вече се включиха членове на Ротари клуб – Велико Търново, Сателитен Ротари клуб – Павликени, представители на бизнеса и граждани.

До края на юни трябва да бъде завършен първият етап от ремонта, а до есента ще бъде преобразена и втората част от детското отделение. За цялостната реализация на благородната инициатива, от Ротари клуб – Велико Търново се обръщат с призив към  всички жители на областта, организации, фирми и институции и цялото общество:

„Подкрепете ни, за да преобразим НАШЕТО, великотърновско детско отделение!

Всеки лев, дарен от вас, е важен, за да  създадем заедно и с общи усилия пространство в областната болница, което предлага не само медицинска грижа, но и уют и радост на децата, които търсят лечение там!”

-Дарения могат да се правят по сметка на:

РОТАРИ КЛУБ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

( ROTARY CLUB VELIKO TARNOVO)

IBAN: BG47FINV91501017353128

BIC: FINVBGSF

Първа инвестиционна банка АД (First Investment Bank)

Основание – детско отделение

-Или пряко, чрез контакт с членове на Ротари клуб – Велико Търново

Телефони за връзка:

Николай Тончев: 0899905913

Станислав Стоянов: 0898642851

Валентин Михайлов:0887237473

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *