Световен хирург направи три сложни операции с колегите си от МОБАЛ във Велико Търново

0

Авторитетен специалист по съдова хирургия от световна величина, съвместно със съдовите хирурзи от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, направиха 3 изключително сложни операции.
На 22 май 2023 проф. Теодосиос Биздас бе гост в Съдова хирургия по покана на завеждащия отделението д-р Любослав Шкварла и със съдействието на Биотроник България.
Поканата е опит за повишаване на нивото и следване на утвърдени световни практики за ендоваскуларно лечение, на които д-р Шкварла държи да се прилагат в отделението. Посещението има обучителен характер и амбицията на началника на Съдова хирургия е подобни визити да се превърнат в практика.

Съвместно и с желания резултат бяха извършени сложни ендоваскуларни процедури на трима пациенти. Единият от случаите е бил изключително сложен поради факта, че неколкократно е определен, като невъзможен за лечение оперативно или ендоваскуларно от редица съдови центъра в България. Въпреки това екипът хирурзи в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ е положил големи усилия, което е довело до желания резултат.
След процедурите гостът изрази положително мнение за дейността на структурата и предложи бъдеща колаборация.
Проф Биздас е водещ в световен мащаб съдов хирург с иновативно мислене и изключително добра медицинска практика. Основател е на онлайн платформа за обучение в съдовата медицина Vascupedia. Проф. Биздес е завършил в Германия, работил е в Мюнстер и Хановер. Към момента практикува в Атина и Кипър.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *