Министър Весела Лечева официално откри обновената сграда на „Академик“ Свищов

0

На 1 юни министърът на младежта и спорта Весела Лечева посети Свищов по повод официалното откриване на обновената сграда на спортна база „Академик“. Модернизацията на обекта стана възможно благодарение на Министерството на младежта и спорта, което осигури 450 хил. лева за първи етап от проект за основен ремонт, реконструкция на трибуни и благоустрояване на стадион „Академик“.

С финансирането е извършена „Модернизация и въвеждане на енергийна ефективност на административно-спортната сграда“, а в следващия етап предстои да се извърши реконструкция и модернизация на терена на футболното игрище, трибуните и инфраструктурата на самия стадион.

Министър Лечева беше посрещната под звуците на фанфарен оркестър „Акорд“ към СУ „Димитър Благоев“, множество деца, родители и граждани на Свищов. В словото си към нея кметът Генчо Генчев подчерта, че за последните 40 години спортна база „Академик“ за първи път получава финансиране за ремонт от Министерството на младежта и спорта, което е изключително ценно за развитието на подрастващите и спорта в Свищов.

Той благодари на министър Лечева за разбирането, което община Свищов е срещнала в нейно лице, в качеството ѝ на министър и каза: „Радвам се, че министър Лечева прегърна тази идея, прегърна този проект, който заедно с още над 20 инфраструктурни проекта се реализират на територията на цялата страна. Когато местната власт и националната власт, в лицето на своите министри работят заедно, резултатите не закъсняват. Аз се радвам, че с общите ни усилия подобрихме условията за развитието на футбола в Свищов и дори приключихме предсрочно, за да зарадваме децата на техния празник и символично да прережем лентата на обновената сграда именно на 1 юни.“

В своето слово Весела Лечева каза: „Спортът не е само титли и медали, не е само престиж. Спортът е най-вече здраве за нашите деца. Затова и ние създадохме тази програма, свързана с възстановяване и модернизация на спортната инфраструктура в България, имахме предвид именно това, да работим за здравето на нашите деца. Много се радвам, че имах възможността да работя, заедно с вашия кмет, който е един изключително активен човек, благодарение на който през последните години виждам как се преобразява Свищов. Тук пред всички вас аз искам да му благодаря за неговата активност, за неговата желание Свищов да бъде наистина едно по-добро място за живеене, едно място, с което всички вие да се гордеете. Място, където вашите деца да израснат спокойни, да могат да бъдат едно успешно бъдещо поколение. Много се радвам, че общинското ръководство успя да се справи бързо с осъществяването на проекта, така че вече имате това прекрасно съоръжение. Видя се, че когато местната и изпълнителната власт работят в синхрон, резултатите са налице.“.

Думата в знак на признателност, за реализирането на проекта и подкрепата на Министерството на младежта и спорта, взеха също председателят на УС на ОФК „Академик“ Свищов Емил Перушанов и председателят на Зоналния съвет на БФС – Велико Търново Бончо Генчев, който беше специален гост на събитието.

Лентата на обновения обект Весела Лечева преряза заедно с кмета на Свищов и Георги Манзаров, баща на злощастно загиналата футболна надежда на Свищов Юлиян Манзаров. След като разгледа модернизираната сграда, министър Лечева облече поднесения ѝ символичен подарък – тениска на ОФК „Академик“ Свищов и поздрави по повод 1 юни всички детски футболни отбори, които участваха в ежегодния Турнир за купата на кмета, проведен днес в Свищов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *