Пожарникари подариха незабравимо шоу на деца. Направиха им дъга от водни струи (СНИМКИ)

0

Подаръкът им веднага намери място до рисунките, включени в изложбата „С очите си видях бедата“. Експозицията е подредена в сградата на РСПБЗН, а днес заелите първите места в районния етап на едноименния Международен конкурс за детска рисунка получиха наградите си. Те са осигурени от Общината и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и бяха връчени от кмета инж. Добромир Добрев. Радвам се, че точно днес за празника на детето, слънцето така щедро грее и времето е толкова хубаво. А колкото повече детски усмивки греят, толкова по-слънчево е за всички, обърна се към малчуганите инж. Добрев. Доброто настроение с децата сподели и заместник-кметът Григор Минков.


В първа категория бях оценявани творбите на деца и ученици от всички общообразователни училища и центрове за подкрепа на личностното развитие в системата на предучилищното и училищното образование. В I възрастова група (7-10 г.) трето място спечели Михаела Миланова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Горна Оряховица, втори е Кристиян Веселинов от СУ „Георги Измирлиев“, а първото място грабна Мира Йорданова от СУ „Максим Райкович“ в Лясковец.
При 11-13-годишните журито класира на трето място Мартина Янкова от СУ „Георги Измирлиев“, на второ – Александрина Димитрова от лясковското СУ „Максим Райкович“ и на първо Паулина Паунова от СУ „Георги Измирлиев“. При най-големите (14-18 г.), включили се в конкурса, трето и второ място са за възпитаниците на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ съответно Румяна Танева и Станислава Танева, първи е Калин Чакъров от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Поликраище.
Извънредна класация бе направена за децата от детските градини. В нея Мирела Блажева от ДГ „Щастливо детство“ е трета, втора е Гергана Костова от ДГ „Здравец“ в Първомайци, първи е Цветелин Тръвнев от ДГ „Щастливо детство“.
След церемонията по награждаването настъпи най-вълнуващата за децата част. За тях пожарникарите демонстрираха как се гаси пожар, възникнал вследствие на катастрофа, а служители на сектор „Специализирани оперативни дейности“ към Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Велико Търново им показаха как се вади заклещен в колата човек. Спасителите обясниха на малчуганите, че пътникът е бил без колан и им припомниха колко важно е използването на това обезопасително средство.
Изненадите не приключиха дотук. Пожарникар се качи в коша на автомеханична стълба и бе издигнат на 25-метрова височина. От там показа на малките гости как се гаси огън във високи сгради.


Най-голяма веселба настана, когато пожарникарите изрисуваха дъга с водни струи, с която пожарникарите пожелаха на децата да растат здрави и щастливи. Емоции имаше и когато бяха пуснати сините лампи и сирени на пожарните.
На финала децата имаха възможността да облекат истинска пожарникарска униформа и да се качат в противопожарните автомобили.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *