септември 23, 2023

Община Велико Търново подаде 49 проекта за енергийно обновяване на жилищни сгради

0

За Велико Търново и общината новата програма предвижда финансирането на проекти за жилищни сгради на обща стойност до 50 млн. лева.

 

Проекти за санирането на 49 жилищни сгради подаде Община Велико Търново по новата програма за енергийно обновяване на жилищния фонд, която ще бъде финансирана  по  Плана за възстановяване и устойчивост. Проектите вече са в процес на оценка. Община Велико Търново очаква класирането, което е в компетенциите на специална комисия, която ще бъде назначена от Министъра на регионалното развитие и благоустройството.

За Велико Търново и общината новата програма предвижда финансирането на проекти за жилищни сгради на обща стойност до 50 млн. лева. Още от началото на годината общинската администрация е в постоянен контакт и координация със сдруженията на етажната собственост. Проведена бе поредица от информационно-разяснителни срещи, а в продължение на повече от месец комисия от Общината помагаше на гражданите с попълването, събирането на всички документи в изискуемия комплект и проверка на заявените данни.

Бюджетът на национално ниво е 1 млрд. лева, а в системата са подадени проекти за над 3000 сгради на стойност в цяла България над 3,9 млрд. лева.

Община Велико Търново благодари на всички граждани, които активно работиха с екипа за подготвянето на необходимата документация.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още …