В Ресен откриха детска площадка по безопасност на движението

0

Стартира общинската лятна кампания „Пази детето на пътя 2023г“ 

 

В село Ресен беше официално открита детска площадка по безопасност на движението и с това стартира лятната общинска кампания „Пази на детето на пътя 2023 г.“ Площадката е изградена по проект на кметството за 1 800 лв. от инвестиционната програма на община Велико Търново, а указателните табели и поставянето им са реализирани от „Организация на движението, паркинги и гаражи“ ЕООД за около 12 000 лв. Съоръжението има очертани пешеходни зони и велоалеи и ще се ползва от децата на 7 населени места в общината. Изработено е по проект на инж. Деан Дончев. То е второто след площадката в село Балван, като партньори на проекта са още Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001“ и Съюза на пивоварите.

Сред официалните гости бяха заместник областният управител Станислав Николов, заместник кметът на Велико Търново Нейко Генчев, Росица Димитрова, която оглавява Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в кметството в старата столица, Тошо Кръстев, председател на сдружението на кметовете и кметските наместници, управници на населени места, комисар Красимир Кръстев – Директор на РДПБЗН, главен инспектор Боян Бартолов – началник сектор  „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ при ОД на МВР, началникът на РУ във Велико Търново главен инспектор Веселин Райков и други.

Откриването на площадката се превърна в истински празник за децата. Те изнесоха артистична програма, участваха в демонстрационно обучение по пътна безопасност и проведоха състезателни игри. От името на областния управител инж. Георги Гугучков и от свие име заместник областният управител Станислав Николов поздрави малчуганите за новата придобивка:

„Скъпи деца, всеки от вас е чувал за безопасността на движението по пътищата, но тук с вашите учители е мястото, където ще научите как правилно да се придвижвате пеша, с велосипед, с автомобил като сведете риска до минимум. Тук, на тази хубава площадка, може да грешите спокойно, за да се научите от грешките си без да има лоши последствия. Знанията и уменията, които ще придобиете тук ще ви направят отговорни граждани и съвестни участници в движенето по пътищата. Тези знания трябва да се превърнат в задължителен елемент от развитието на културата на всеки млад човек. Бъдете внимателни, съвестни и старателни! Пожелавам ви много приятни емоции, здраве и весело лято“, каза в приветствието си заместник областният управител Станислав Николов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *