септември 23, 2023

Каратистите от Карате клуб „Калоян“ донесоха още една купа у дома

0
Каратистите от Карате клуб „Калоян“ завоюваха 1-во място на Националния турнир по карате „Купа Кнежа“. Купата във Велико Търново донесоха възпитаниците на сенсей Петрозар Шолев – сенпай Георги Дончев, президентът на клуба, Кубрат Стойчев на 14 години и 8-годишния Павел Ангелов. Те са се преборили с участници от над 10 клуба от цялата страна, за да заслужат голямата награда в дисциплината „Фамилна ката“. Освен с този приз, Кубрат Стойчев се върна и с бронзов медал в категория за 14-годишни „Индивидуална ката“. Именно той е един от младите състезатели, на които сенсей Петрозар Шолев залага много.
„Браво на шампионите! Дано с примера, който дадоха, да стимулират и други родители да участват в тази атрактивна дисциплина, за свое здраве и за здравето на децата си“, коментира сенсей Шолев.
Вече е практика родителите на малките каратеки също да намират време за тренировки в залата, като освен неуспоримите ползи от спорта, поколенията създават една чудесна приемственост помежду си. Много от тях за започнали на шега, но с времето така са се запалили, че вече са помощник-треньори в най-стария карате клуб в града. „Сенсей Петрозар Шолев е извор на знания за карате. Опитът, който е събирал повече от 50 години и предава на нас и на децата в залата е безценен, а силния му спортен дух няма как да не ни заразява“, споделят трениращите.
На инструкторите от КК“Калоян“ това лято предстои участие в изключително престижното Европейското първенство по карате „Годжу кай“, който ще се проведе в Италия. Там семпай Георги Дончев и сенсей Антон Васев ще се състезават за България в дисциплината „Кумите“ срещу бойци от целия свят.
В края на август пък и малките, и големите каратисти ще посетят традиционния Национален спортен лагер по Карате в Кранево, където близо седмица ще тренират усърдно, за да добиват все повече умения.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още …