октомври 4, 2023

Две големи национални награди получи Мариян Маринов – финансист №1 на Община Велико Търново

0

Две големи национални награди получи директорът на дирекция „Бюджет и финанси“ в Община Велико Търново Мариян Маринов по време на годишната среща на финансистите в местната власт, организирана от Националното сдружение на общините в Република България. Отличията символизират отличната експертна работа на Маринов и екипа му, израз на която е постигнатата трайна финансова стабилност на Общината, добрият кредитен рейтинг и привличането на средства по различни финансови механизми за инвестиции в обекти от публичната инфраструктура.

Мариян Маринов получи една от големите награда Сдружението на общините – за цялостен принос в развитието на местните финанси. Второто отличие на Маринов е от Фонд „ФЛАГ“ – за новаторство в осигуряването на финансов ресурс за финансиране на важни за обществеността публични проекти на общините.

Наградата е поредна, която Мариян Маринов получава от НСОРБ за работата си в сферата на финансите на местната власт и управлението на бюджетните средства. Сред отличията са „Общински финансист“ за 2014-а година, „Финансист – новатор“ и др.

Годишната среща на финансистите на общините бе с основна тема как местната власт посреща предизвикателствата, националните приоритети и новите европейски политики в условия без приет държавен бюджет. За 25-е си години, откакто е създаден, форумът се утвърди като място за обмен на добри идеи, работещи практики, за професионални и експертни дискусии както на ниво местна власт, така и между общинските финансисти и представителите на централната власт.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *