октомври 4, 2023

Продължава реконструкцията на ВиК-мрежата в кв. „Света гора“

0

 

 

Автобус №40 пътува до стария Бейски мост за улеснение на хората

 

Продължават дейностите по реконструкция на ВиК-мрежата в кв. „Света гора“ във Велико Търново. С помощта на специализирана техника старите бетонови тръби за отпадни води, които преминават под Бейския мост, се подменят с нови от полиетилен. Реконструкция ще претърпят и шахтите от двете страни на съоръжението.

Мостът и ул. „Сливница“ остават затворени за движение, а смяната на ВиК-мрежата ще продължи в посока ул. „Димитър Найденов“.

Работата по проекта наложи частични промени в маршрутите на две автобусни линии. Автобус №5 пътува само до обръщалото под Студентските общежития. За подобряване на транспортното обслужване на хората, живеещи в района на ул. „Сливница“ линия №40 вече достига до стария Бейски мост, където е разкрита временна спирка. От там автобусът потегля на всеки кръгъл час в периода от 7,00 до 20,00 ч.

Финансирането за реконструкцията на водопроводите и канализационните колектори е целево.

След приключване на строителните работи по подземната инфраструктура, всички гореописани улици ще бъдат цялостно преасфалтирани и с обновени тротоари. Тези дейности са заложени по проекта на Община Велико Търново „По-добре свързани вторични и третични точки в главната и широкообхватната мрежа на път /TEN-T/, чрез общи мерки в трансграничния регион“, финансиран по Програма „ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България“ 2014-2020 г.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *