Откриха Лятната детска академия за превенция и спорт в село Балван

0

Инициативата се провежда за 13 пореден път

 

Откриха 13 издание на Лятната детска полицейска академия в село Балван. Инициативата е организирана от кметството, община В. Търново, дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, Съюз на пивоварите в Република България, а партньори са ОД на МВР и РД „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Областният управител поздрави организаторите и участниците в лятната академия:

„Дълголетието на тази инициатива доказва нейната полезност и това, че тя е чакана и обичана от децата. Когато институциите са обединени в партньорство нещата се случват, резултатите са очевидни, а ползите – несъмнени.

Специално се обръщам към децата, които и това лято ще се учат на превенция, на безопасност на движение и как да действат при евентуални пожари, наводнения и други бедствия. Сигурен съм, че ще се забавлявате много, а най-хубавото е, че наред с игрите, ще научите много нови знания и ще придобиете безценни умения. Те ще ви направят по-сигурни и по-готови за предизвикателствата, които са ежедневие в света на възрастните.

Имайте едно безгрижно и щастливо лято, но бъдете внимателни, пазете себе си и останалите и винаги намирайте време за спорт. Така ще израснете здрави, силни и борбени. Пожелавам ви една незабравима ваканция“, каза областният управител.

Сред официалните гости бяха заместник кметът на Велико Търново Нейко Генчев, директорът на Дирекция „Социални дейности“ в общината Росица Димитрова, директорът на РДПБЗН комисар Красимир Кръстев, главен инспектор Боян Бартолов, който е началник сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ към ОД на МВР, началникът на РУ във В. Търново главен инспектор Веселин Райков, кметове на населени места и други.

Откриването на Лятната академия включи музикална програма, рецитал на стихове и разнообразни демонстрации. Децата показаха как се гаси пожар, как се оказва първа помощ на ранен, как се действа при наводнение. Те демонстрираха знанията си по безопасност на движението, а полицаите показаха как се задържа нарушител на обществения ред.

Лятната детска академия се намира на специална площадка в центъра на село Балван. Тя е оборудвана със зелена класна стая, билкова аптека и съоръжения за спорт и игри. По график ще се ползва от деца от община Велико Търново през цялото лято.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *