септември 23, 2023

Шемшево – селото с най-много спортни съоръжения в цялата област!

0

 

Областният управител инж. Георги Гугучков проведе работна среща с кмета на село Шемшево. Управникът на населеното място го запозна с текущите инфраструктурни проекти и му благодари за доброто партньорство между местната власт и Областна администрация.

До края на лятото се очаква в Шемшево да станат факт две нови спортни придобивки – скейтборд и баскетболно игрище. Те ще бъдат оформени в центъра около облагороденото площадно пространство. За спортните съоръжения има изготвен проект на арх. Любомирски, а инвестицията ще е на стойност около 90 000 лв. Така, наред с двете футболни игрища, Шемшево ще придобие облик на населено място с най-много действащи съоръжения за масов спорт в община Велико Търново, а и в цялата област.

Кметът Кирил Ангелски припомни, че последните четири години със средства от програма „Местни инициативи“ бе облагородена и част от огромното парково пространство. За целта терена около детската градина беше разделен на два парцела, като 5 дка останаха за забавачката, а 3 – за площада. Там са изградени шадраван, алеи, кътове за игра, има тенис маса и красиви пейки. Теренът е притегателно място и за деца от околните села, в бившата сграда на РПК е преобразувана на кафене, където местните хора организират своите тържества.

Една от последните придобивки, които зарадваха жителите на Шемшево бе т. нар. „весела спирка“. Тя е дело на петнадесетина доброволци от селото, организирани от Анелия Антонова. Със свои средства младите хора са боядисали конструкцията на спирката в цветя на зелен фон а отделните й елементи в розово, лилаво и жълто.

В края на срещата областният управител инж. Георги Гугучков и кметът Кирил Ангелски поздравиха децата от Шемшево, които участват в Лятната полицейска академия и с помощта на полицаи и педагози усвояват правилата за безопасност на движението.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още …