септември 23, 2023

Областният управител инж. Георги Гугучков подаде заявление до министър-председателя акад. Николай Денков за освобождаване от длъжност

0

 

 

Областният управител инж. Георги Гугучков подаде заявление до министър-председателя академик Николай Денков за освобождаване от длъжност.

„На 06.06.2023 г. 49-Народно събрание Ви избра за министър-председател на Република България и одобри предложения от Вас състав на Министерски съвет. Пред ръководеното от Вас правителство стоят за решаване спешни и неотложни задачи за успешно справяне със стоящи пред държавата предизвикателства.

За успешното решаване на тези задачи правителството е подготвило управленческа програма, който може да се изпълни само от добре работещи държави институции, ръководени от хора, отговарящи на Вашите изисквания.

Като областен управител на Област Велико Търново, назначен от служебното правителство с министър-председател Гълъб Донев, приключило своята дейност на 06.06.2023 г. считам, че трябва да освободя заеманата от мен длъжност. Изхождайки от по-горе изложеното, моля, на следващото заседание на Министерски съвет на Република България, да бъде освободен от заеманата от мен длъжност областен управител на Област Велико Търново. Пожелавам успех на ръководеното от Вас правителство“, се казва в заявлението.

 

Инж. Георги Гугучков бе областен управител на Област Велико Търново в три служебни кабинета – първият път с министър – председател Стефан Янев, като заемаше длъжността от 20 май 2021 до 05 януари 2022 г., а след това в двете правителства на министър-председателя Гълъб Донев съответно от 05 август 2022 г. до момента.

За нов областен управител се спряга името на доц. д-р Соня Будева от „Продължаваме промяната“ , която в мандата на премиера Кирил Петков и губернатора Людмила Илиева от Демократична България, бе заместник областен управител.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още …