октомври 5, 2023

Община Велико Търново става част от пилотна платформа за електронно управление

0

 

 

Оптимизират се над 50 административни услуги за гражданите и бизнеса

 Община Велико Търново става част от пилотния проект и платформата „Облачни е-услуги за администрацията“, който се реализира от Столична община и Министерство на електронното управление. Над 50 електронни услуги ще се предоставят на гражданите и бизнеса много по-бързо и удобно, в резултат на което административното обслужване ще бъде значително оптимизирано. Освен старопрестолния град, партньор по проекта е и Община Челопеч, а самата платформа ще бъде достъпна и за всички останали общини от следващата година.

Основната цел е осигуряване на платформа за автоматизация на работните процеси в администрацията. Гражданите ще могат да подават своите заявления за съответната услуга чрез портала, достъпен на страницата на Министерството на електронното управление. Освен бързина на обработката, иновативната информационна система ще осигури възможност за непрекъснат мониторинг от страна на обществото и обратна връзка.

50-е електронни услуги ще са интегрирани с всички национални регистри. По този начин различни отдели, областни и общински администрации ще могат да си комуникират автоматизирано, бързо и ефективно.

Проектът се реализира по ОП „Добро управление“ и е реална стъпка към дигитална трансформация като надграждане на досегашното функциониране на електронните услуги.

Пилотната платформа бе представена на публично събитие на Министерството на електронното управление и Столична община. Презентацията бе направена от заместник-кмета на София Генчо Керезов, а от страна на Община Велико Търново участие взе Павел Христов – началник на отдел „Информационно обслужване“.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *