октомври 4, 2023

Ротаракт клуб – Велико Търново, организира благотворителен концерт „Песен за малките герои”

0
Ротаракт клуб – Велико Търново, организира благотворителен концерт под наслов „Песен за малките герои”. Той ще се проведе на 16 юни (петък) от 18,00 часа в кафе-бар „Галерията”, до паметник „Асеневци”.
Събитието е в подкрепа на проект „Светулка”, който е насочен към обновяване на педиатричното отделение при МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” Велико Търново. Той се осъществява с подкрепата на Ротари клуб Велико Търново, фондация „За доброто” и фондация „Америка за България”.
Още през 2021 г. Ротаракт клуб – Велико Търново, чрез кампанията „За малките герои”, осъществи ремонтни дейности в детското отделение на областната болница, в резултат на която бяха обновени девет стаи и беше изграден един изцяло нов санитарен възел. Сега трите организации се обединяват за окончателно обновяване на детското отделение в МОБАЛ.
В благотворителния концерт „Песен за малките герои” ще се включат деца от музикална школа „Елита”, детско естрадно студио „Румина” и детска вокална група „Пеещи камбанки” при Младежки дом – Велико Търново. За доброто настроение на гостите на събитието, ще се погрижат и мажоретките от ОУ „Бачо Киро”, гр. Велико Търново.
Концертът е без вход, а всеки, който желае да подкрепи инициативата, може да направи дарение в специално определена за целта урна. По време на концерта ще бъдат изложени рисунки на деца от сдружение „Елита”. Средствата, събрани от продажбата им, също ще бъдат насочени към каузата.
Ротаракт е младежка организация за лица на възраст между 18 и 30 години, партньор на Ротари и част от структурата на Ротари Интернешънъл. Дейността на Ротаракт клуб – Велико Търново е насочена към организирането на хуманитарно ориентирани кампании в полза на обществото.
Ако проявявате интерес към дейността на Ротаракт клуб Велико Търново, може да се свържете с тях, чрез официалните им страници в социалните мрежи.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *