октомври 4, 2023

Областният управител инж. Георги Гугучков пред БНР: „Извършена е пълна проверка на реките и язовирите в област В. Търново“

0
Високопланинските дерета в Прохода на Републиката, в Еленския и Златаришкия Балкан са рискови при валежи, заяви за БНР областният управител на Великотърновска област Георги Гугучков. Той увери, че са почистени всички мостове в региона, които са били затлачени след последните проливни дъждове в началото на месеца.
Направена е обстойна проверка на рисковите участъци във Великотърновска област след разпореждането на премиера Николай Денков, увери областният управител на Велико Търново:
„Ние видяхме къде са слабите проблеми, на няколко места извършихме почистване. Най-вече мостовите съоръжения са почистиха. В община Елена има няколко запушени водостока, те са в рамките на града. Отстранили са тези проблеми“.
Извършена е пълна проверка на реките и язовирите: „Във всички общини е създадена организация да се наблюдават нивата на речните корита. За язовирите нямаме язовири, които са на критичното ниво“, каза Георги Гугучков.
От Басейнова дирекция са обследвали критичните участъци, които превантивно се нуждаят от почистване във Великотърновска област. Изпратени са искания до Междуведомствената комисия към Министерския съвет, но финансиране няма.
„Като се кандидатства като първи етап да се отпуснат средства за изготвяне на проекти, защото това почистване не може да става така“.
Под особено наблюдение са деретата във високопланинските части на региона, заяви още областният управител Георги Гугучков.
Снимка: архив

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *