септември 23, 2023

Павликени отбелязва 80-ата си годишнина като град с впечатляваща програма от събития и концерти на световни звезди

0

Културните прояви и концертите са със свободен вход. Очакват се гости от близо и далеч за празника

 

Впечатляваща програма, която включва поредица от културни събития, много забавления и участие на световни звезди е подготвила Общината за отбелязвана на 80-ата годишнина на Павликени като град.  Днес в пресклуба на БТА кметът инж. Емануил Манолов представи подробно как ще протекат празничните дни.

Безспорно един от акцентите ще е участието на хип-хоп легендите „C-block“, „Deep Zone Project“, трио „Viva“, Дивна, DJ Диан Соло и рапърът 42, които ще се изяват пред многобройната публика, а входът за техните концерти ще е безплатен.  

Концертът с „C-block“ ще бъде на стадион „Ганчо Панов“ на 17 юни от 18,00 часа. Членовете на групата от САЩ и Германия пристигат в България специално за празника на града, затова очакваме много гости, посочи Манолов, който подчерта, че местата в стадиона са над 3300, създаден е пропускателен режим, очертани са местата за паркиране. По думите на кмета изискванията на звездите не са големи, те настоявали само за вода, плодове, солени хапки и енергийни напитки, държанието им е много земно..

Програмата започна с автокино с български филми и премина през XXVI фолклорен фестивал „Северняшка китка“, който зарадва любителите на народната музика, посочи инж. Манолов.

Празничната програма продължава на 22 юни. Тогава пред читалището  в центъра на града  ще бъдат открити две изложби. Едната е посветена на 80 години от обявяването на Павликени за град, а другата е традиционната фотоизложба „Павликенския край и неговите хора“. Откриването им започва в 18,00 и 18,30 часа.

На 26 юни ще се проведе среща с интелектуалци. Темата е „Павликени – неотделима част от културно-историческата вечност на България“. В нея ще се включат известни историци от Павликени и Велико Търново. Събитието ще се проведе в Ритуалната зала на Общината и ще започне в 17,30 часа. Същата вечер на сцената на Летния театър „Никола Гюзелев“ ще  гостуват артистите от великотърновския театър с оперетата „Графиня Марица“.

Националният фолклорен ансамбъл „Българе” ще представиш своя спектакъл  „Това е България” на 28 юни в Летния театър „Никола Гюзелев“ от 20,00 часа, а входът също ще бъде свободен.

Празничният 29 юни  ще започне със света литургия в храма „Рождество на Пресвета Богородица“. В  16,50 часа ще се проведе тържествената сесия на Общинсикя съвет, след което ще има пред сградата на Общината ще започне концерт с местни изпълнители.

В 19,00 ч. на централния площад в града започва церемонията спектакъл „Искри“. Ще бъде изнесен концерт на Представителния ансамбъл на въоръжените сили. След това небето над Павликени ще се озари от празнична заря.

Проявите продължават и на 30 юни когато се очаква друга световноизвестна звезда да пристигне на местна почва. В традиционния Джулай морнинг ще се включи Джони Джоели от прочутите Axel Rudi Pell. Той и родните Б.Т.Р са хедлайнери на събитието, което отново ще се проведе на брега на река Росица в местността Втори километър до Бяла черква. Рокизпълнителите ще се качат на сцената точно в полунощ, а преди тях публиката ще има възможност да се радва на изпълнения на местни групи и музикантите от „Ахат“.

Този Джулай ще бъде най-значимият във вътрешността на страната през тази година, каза  инж. Емануил Манолов.

Общината в Павликени е изпратила над 200 покани до различни институции и личности в цялата страна във връзка, за да се включат в празника.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *