септември 23, 2023

Много атракции зарадваха търновци в деня на отворени врати, организиран от „Кроношпан“

0

 

За поредна година деня на отворени врати, организиран от „Кроношпан“ зарадва стотици търновски семейства с много атракции. За своеобразния празник бе предвиден безплатен транспорт и забеления.

Най-оживено бе при надуваемите атракциони, подготвени за децата, а професионални аниматори се грижиха  за тяхната безопасност и добро настроение. Беше осигурен сладолед и почерпка, както и музикална програма на местни таланти. Първи на сцената излязоха децата от клуб „Зоки” с ръководител Зорица Радловска, а след тях и вокална група „Пеещи камбанки” към Младежкия дом.

По традиция последните изпълнения бяха за народни танци, изпълнени от лясковския детски танцов състав „Лудо младо”. Шестокласникът, лауреат на много конкурси за класически и народни инструменти, Огнян Огнянов, омая всички с изпълнение на гайда.

Най-голямата навалица бе около туристическото влакче, което правеше обиколка около и в производствените халета, така че любопитните можеха да видят какво има в иначе забранената за външни хора зона. А на началната спирка се струпваше народ подобно на перон на жп гара.

Присъстващите бяха поздравени от управителя на „Кроношпан” Николай Банков, а думата взеха още директорът на СУ „Владимир Комаров” Янаки Лазаров, директорката на ПГ Горна Оряховица Милена Димитрова и Милко Станчев – директор на Държавното горско стопанство в Троян, с които компанията поддържа партньорски връзки.

Тръпка дали ще са сред късметлиите предизвика и томболата, в която можеха да участват всички, с награди на „5-те Кроношпан обекта”.  На пет места бяха разположени щандове с образователна и информационна цел, на които присъстващите можеха да се запознаят с продуктите на компанията, а имаше и забавни демонстрации. Домакините бяха подготвили и малки подаръчета – изненади със семена на билки.

Наградите бяха палатка за четирима, която се падна на Сияна Йосифова от Велико Търново, електронен четец за книги и смарт часовник. По наложилата се традиция, в отделна урна участваха в томбола и детските градини. Там първата награда бе оборудване за детска площадка на стойност 8 000 лв. и бе спечелена от детската градина в с. Водолей. Тук имаше и допълнителна изненада. Печелившият отнесе за своята детска градина и дървена фигура на голяма катерица. Тя бе оформена пред очите на всички, като 30-годишният скулптор на свободна практика Сергей Печинов започна работата си по нея още от сутринта.

Втората награда е ламинирани ПДЧ плоскости на стойност 2000 лв. и бе за ДГ „Евгения Кисимова”, а третата – ламиниран паркет за 1000 лв. отиде при ДГ „Мечо Пух”.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още …