октомври 3, 2023

Карате треньори от световна величина проведоха майсторски семинар във Велико Търново

0

 

 

Състезатели от цяла България посетиха класа на Антонио Олива и Ангел Ленков

 

Треньори по карате от световна величина проведоха майсторски семинар във Велико Търново. През уикенда старопрестолният град бе домакин на класа на Антонио Олива от Испания, подготвял редица световни и европейски шампиони, както и на най-успелия български треньор по карате – Ангел Ленков. Именно под негово ръководство Ивет Горанова спечели олимпийско злато на игрите в Токио през 2020-а година.

Семинарът събра във Велико Търново треньори и състезатели от цяла България. Особено вълнуващи уроците бяха за младите каратисти от клубовете в старата столица.

Антонио Олива и Ангел Ленков гостуваха във Велико Търново по покана на треньора и основател на Карате клуб „Етър Велико Търново“ Николай Лесичков. Събитието се проведе в мултифункционалната спортна зала до Средно училище „Емилиян Станев“.

Антонио Олива е носител на 9-и дан по карате и е сред най-добрите инструктори в света. Ангел Ленков е олимпийски треньори и притежава 3-и дан. Семинарът включваше лекции, тактически занимания, стратегии и др.

Прочутите треньори се срещнаха и със заместник-кмета на Велико Търново Снежана Данева-Иванова, с която разговаряха за развитието на спортната инфраструктура в града и все по-доброто карате реноме на старата столица.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *