октомври 4, 2023

Ротаракт клуб – Велико Търново събра 852 лева на благотворителен концерт за обновяване на детското отделение в МОБАЛ

0

852 лв. бяха събрани по време на благотворителния детски концерт „Песен за малките герои”, организиран от Ротаракт клуб – Велико Търново. Събитието бе в подкрепа на проект „Светулка”, насочен към извършването на ремонтни дейности в педиатричното отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” в старата столица и финансиран от Ротари клуб – Велико Търново, фондация „За доброто” и фондация „Америка за България”.

Припомняме, че още през 2022 год. Ротаракт клуб – Велико Търново, чрез кампанията „За малките герои” извърши ремонтни дейности в 9 стаи на детското отделение на областната болница, изграден бе и един изцяло нов санитарен възел. Сега реновирането продължава, за да може отделението да бъде цялостно обновено и да придобие нов вид.

В благотворителното събитие, което се проведе в кафе-бар „Галерията” в старата столица, участие взеха деца от музикална школа „Елита”, детско естрадно студио „Румина”, детска вокална група „Пеещи камбанки” при Младежки дом – Велико Търново. На сцената се изяви и мажоретният състав на ОУ „Бачо Киро” – гр. Велико Търново.

За да подкрепят каузата на събитието, свои рисунки предоставиха и деца от клуб по изобразително изкуство „Нотна палитра” при сдружение „Елита”, с преподавател Дария Василева, деца от детска градина „Соня”, както и деца от Центъра за специална образователна подкрепа в с. Ново село.

Членовете на Ротаракт клуб Велико Търново изказват благодарност на всички, които се включиха в благотворителния концерт и подкрепиха каузата, както и на всички талантливи великотърновски деца, благодарение на които това събитие бе реализирано.

Ротаракт е младежка организация за лица на възраст между 18 и 30 години, партньор на Ротари и част от структурата на Ротари Интернешънъл. Дейността на Ротаракт клуб – Велико Търново е насочена към организирането на хуманитарно ориентирани кампании в полза на обществото.

Ако проявявате интерес към дейността на Ротаракт клуб – Велико Търново, може да се свържете с тях, чрез официалните им страници в социалните мрежи.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *