октомври 5, 2023

Фестивал на рибената чорба стягат в град Бяла черква

0

На 24 юни град Бяла черква ще домакинства третия Фестивала на рибената чорба. Събитието ще се проведе на стадион „Цанко Церковски“ с напален пас 10:00 ч.

Отново ще готвим и ще се веселим край живописния бряг на река Росица, обещават организаторите от Кметство Бяла черква и НЧ „Бачо Киро – 1869“.

Целта е да бъдат популяризирани традициите в приготвянето на ястия от риба и рибни продукти.

Участието в куминарния конкурс може да е индивидуално и групово, а ястията могат да бъдат приготвени предварително или на място.

Умения и рецепти ще премерят готвачи, ще се проведе кулинарно състезание за приготвяне на най-вкусна рибена чорба, рибни ястия и тематично декорирани десерти. В журито е поканен шеф Ивайло Иванов от Hell’s Kitchen!

Предвидена е и музикална програма с участието на самодейци.

В рамките на фестивала за децата ще се погрижи Клоун със занимателни игри и състезания.

Посетителите на фестивала ще могат да опитат вкусна рибена чорба.

Събитието ще разнообрази града както за туристите, така и за неговите жители.

За участие във фестивала са поканени изложители, които ще покажат как се приготвя суши, ще могат да бъдат разгледани сувенири от Клуб по интереси при НЧ „Постоянство-2012“ с. Армените общ. Габрово; пирография върху дърво – Румяна Георгиева; изработка на фолклорни кукли и народни носии на Ваня Йосифова; модели на стари селски и възрожденски къщи на Павлин Маринов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *