септември 23, 2023

ЧЕТИРИ МЕДАЛА ЗА ШК „ЕТЪР“ ОТ ТУРНИР „МЛАДИ НАДЕЖДИ“ В ПЛЕВЕН! 

0
АЛЕКС ЕНЕВ И МАРТИН КЪНЧЕВ-ШАМПИОНИ! НИКОЛАЙ ЦЕКОВ И ИВАЙЛО КАПАРАШЕВ-СЪС СРЕБРО!
Отличен резултат постигнаха шахматистите на „Етър“ на детския турнир „Млади надежди“ в Плевен. През уикенда в хотел Ростов се проведе турнир по класически шахмат за деца и юноши до 16 години, валиден за международен рейтинг. Те играха в 7 кръга на 30 минутна контрола+30 секунди добавено време на ход. Участваха 57 състезатели от страната. ШК Етър се представи с 8 състезатели.
Алекс Енев стана шампион до 12 години и победител в генералното класиране! Той постигна 6 точки, като спечели две купи, златен медал и предметна награда! Алекс стартира с неочаквана загуба в първи кръг, но после бе безкомпромисен и победи всички останали. В последния кръг срещна съотборника си Мартин Кънчев. Двете момчета играха до последно в битка за специалната купа на  домакините за най-добър играч. Мартин спечели златния медал и купа при 14-годишните с 5,5 точки и зае трето място в генералното класиране! Първите 6 състезатели получиха предметни награди.
Сребърен медал до 16 години извоюва Николай Цеков, който финишира с 5 точки. Той игра добре, но загуби от прекия си конкурент за първото място , Денислав Иванов от Орловец, Габрово.
Петър Симеонов до 12 години зае 4-то място в групата си с 4,5 точки и мъничко не му достигна за призовата тройка.
В групата до 10 години приятна изненада бе среброто , спечелено от Ивайло Капарашев. Той направи 4 точки и се нареди сред най-добрите в своята възраст. В първия състезателен ден Ивайло имаше труден жребий-предимно с по-големи и опитни играчи, но се пребори успешно. В тази група може да съжаляваме за пропуска на Радосвет Арабаджиев, който изпусна чиста победа в последния кръг и съответно класиране в тройката. Той завърши с 3 точки, както и Мариян Караиванов, което също е успех за тях. Тримата все още нямат навършени 9 години и тепърва ще очакваме по-добри изяви от тях. Също с 3 точки финишира единственото ни момиче в отбора- Рей Луис Бакенхолт, която се състезаваше до 12 години. Тя започна с 3 от 4 кръга първия ден, но втория не успя да преодолее конкуренцията.
Организаторите от СКШ Спартак Плевен XXI се бяха погрижили за отличните условия за игра и отдих. Президентът на федерацията г-н Васил Антонов връчи две специални купи под формата на цар и царица за най-добрите шахматисти от двата пола.
На финала бе изтеглена и томбола с 10 късметлии, които получиха пъзели с Панорамата.  Болярите и тук имаха късмет и две от нашите момчета грабнаха подаръци: Петър Симеонов и Мариян Караиванов!

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още …