октомври 4, 2023

Баскетболисти от ВТУ се представиха отлично на турнир в Тел Авив, Израел

0

През последните 18 години университетският спортен клуб в Тел Авив е домакин на едноседмичен турнир по баскетбол и 3х3 баскетбол за студенти, които са от страни от региона и от цял свят. Представителите са внимателно подбрани, за да ги превърнат от опоненти на игрището в съюзници, така че да могат да разрешават своите спорове и различия чрез здравословна конкуренция и благороден спортен дух.

За първи път в лицето на мъжкия отбор по баскетбол на Великотърновския университет България има представител на този форум. В турнирите взеха участие отбори от Израел, Палестина, Йордания, Литва, Украйна. В мачовете по класически баскетбол 5х5 отборът на ВТУ игра финал срещу сборен отбор от баскетболисти от всички университети в Израел.

Въпреки високото ниво на съперниците от Израел, баскетболистите от ВТУ се представиха изключително достойно и победителят от мача не беше ясен до последните минути. По този начин нашите момчета в състав Константин Коев, Цветослав Острев, Христо Милетов, Петьо Колев, Светлозар Стойчев, Димитър Радев, Благовест Иванов, Джен Дай, спечелиха купата за второ място в турнира.

В турнира по 3х3 баскетбол студентите в състав Благовест Иванов, Светлозар Стойчев, Димитър Радев и Джен Дай завоюваха бронзови медали. Ръководителите на отборите проф. Милена Алексиева и доц. Стоян Денев изказват благодарност към ректорското ръководство и студентския съвет на Великотърновския университет за подкрепата за осъществяване на участието в този престижен турнир.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *