октомври 4, 2023

Николай Тончев е новият президент на Ротари клуб – Велико Търново

0

Смяна на президентските огърлици беше извършена във Сателитния РК – Павликени, в младежките и детски структури на организацията

Николай Тончев  е новият президент на Ротари клуб – Велико Търново. Снощи в Арбанаси се проведе традиционният бал „Смяна на огърлицата”, на който бяха представени ръководства на ротарианските структури във Велико Търново за 2023-2024 г. и беше даден символичен старт на новата ротарианска година.

Тончев, който получи огърлицата от паст президента на РКВТ Валентин Михайлов, е завършил Университета по архитектура, строителство и геодезия в София,  има втора магистратура по международни икономически отношения в Москва. Работил е в задгранични представителства на България. Владее няколко езика.

Тази година е много важна за нас, защото през ноември ще отбележим тържествено  85-годишнината на Ротари клуб – Велико Търново, една от най-старите и влиятелни структури в страната, каза в приветствието си Тончев. Той подчерта, че през т. г. ще бъде завършен и най-мащабният проект на РКВТ – обновяване на отделението по педиатрия в МОБАЛ, който се осъществява по проект „Светулка”, в партньорство с Фондация „За доброто” и Фондация „Америка за България”. С неговото приключване великотърновската болница ще има едно от най-модерните и добре оборудвани отделения за лечение на деца в цялата страна.

Валентин Михайлов от своя страна подчерта, че приемствеността е традиционна за всички инициативи на Ротари  и припомни за всички добри дела, направени от великотърновските ротарианци през изминалата година. Сред тях са поставянето на макет на Средновековен Царевец, предназначен и за незрящи,  пред историческата крепост, учредяването на награда в памет на видния ротарианец инж. Банко Банков, преиздаване на уникалния „Пътеводител за Велико Търново” на Моско Москов, възстановяване на щетите от вандалските набези на паметника „Майка България”, многобройните дарения, награди на талантливи деца и др.

В новия борд на РКВТ влизат Даниел Маринов като секретар, Лора Денчева – ковчежник, Мила Милчева – церемониал майстор, паст президентът Валентин Михайлов и елект президентът на клуба за 2024-2025 г. Венелин Хаджирадев.

Снощи беше извършена ротация и в останалите структури на организацията. Пламен Пенчев поема от Фикрет Ферадов ръководството на Сателитен Ротари клуб – Павликени. Адриана Петкова предаде огърлицата като президент на Ротаракт клуб на Марий Стоянов, а длъжността на Ина Матеева, която досега ръководеше Интеракт клуб, поема Аделина Стефанова.

Особено вълнуваща на тържеството беше смяната на президентския пост в най-новата и единствена в страната детска структура на Ротари във Велико Търново – Рота Кидс. Там президентството се предаде между две сестри – Стефани и Никол Старирадеви.

Снощи своята клетва като новоприет член положи Милен Василев в Сателитен Ротари клуб – Павликени.

Всички ротарианци бяха поздравени от паст дистрикт гуверньора на Ротари –България Митко Минев.

Щедри дарения постъпиха в специалната урна за обновяване на детското отделение, като общо събраните средства от вечерта надхвърлиха 12 000 лева.

Великотърновските ротарианци за пореден път призовават цялото общество да подкрепи благородната кауза за обновяване на детското отделение, за да получат най-малките пациенти на областната болница най-добрите добри условия за лечение.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *