септември 23, 2023

Градски ученически парламент на 22 години

0

С грандиозен концерт Градски ученически парламент отпразнува своята двадесет и втора годишнина. Той се проведе в Летния театър, с подкрепата на Община Велико Търново и Младежки дом.

На сцената своите изпълнения представиха ДВГ „Пеещи камбанки“, Виргиния балет, Студио „Румина“, Танцово студио „Динамик“, Анелия Илиева, ученици от класа по поп и джаз пеене от СУ „Емилиян Станев“ с ръководител Петя Кръстева, младите изпълнители Данаила Мицова и Теодора Джебарова от класа по флейта на г-жа Шимидова, ДЮТА „Търновче“.

Своите поздравления към организаторите отправи заместник кмета по културата на Община Велико Търново Нейко Генчев. Той подчерта, че думата парламент идва от френски и означава „говоря“, а какво по-хубаво от това да се говори на езика на изкуството. На събитието присъстваха и бившите председатели на организацията Марта Павлова-Стоянова, Жулиета Войнова и Красин Каракоцев.

„Искам да благодаря на целия екип на Градски ученически парламент за този концерт и за всички акции, които сме направили до сега. Нищо от това нямаше да бъде възможно без безрезервната подкрепа на Община Велико Търново и Младежки дом.“ – сподели в емоционално слово председателя на организацията Лилия Енчева.

Градски ученически парламент е създаден през 2001 година от ученици, които имали мечтата да ангажират свободното време на младите хора във Велико Търново. През годините младежите са организирали много благотворителни кампании, спортни мероприятия и образователни акции. Част от тях жителите и гостите на града можеха да видят на специална изложба пред Факултета по изобразително изкуство.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още …