октомври 5, 2023

Партия КОД започва да гради структури в региона, адвокат Мирослав Евтимов е избран за областен председател  

0

 

“Велико Търново е културното и историческо сърце на българската нация и наш национален дълг е да разпространяваме това културно историческо наследство, защото то е естествената основа на българския патриотизъм.”

Това заяви новоизбрания председател на областното ръководство на партия “КОД – Консервативно обединение на десницата” Мирослав Евтимов.

Адв. Мирослав Евтимов

Събранието бе проведено в събота, като на него консерваторите от областта приеха програма за развитие. В нея основен момент са учредяване на общински структури на територията на областта, като първата ще е във Велико Търново, следват Полски Тръмбеш, Горна Оряховица, Свищов и т.н. Друг важен момент са предстоящите местни избори и участието на партията в тях.

Д-р Петър Москов

Политическата формация на местно ниво се радва на подкрепа най-вече от бизнеса, хората от свободните професии, интелигенцията, изобщо от работещите в реалния сектор и най-вече младежите. Именно за това основни приоритети са свободната стопанска инициатива, образованието, заетостта, най-вече тази сред младежите и преодоляване на демографската криза.

Интересен бе споделеният опит как Естония се е справила с демографските проблеми. Образованието и заетостта са ключът към решаване на този въпрос. На местно ниво като стимул в тази посока е и решението на новоизбраното областно ръководство то да поеме семестриалните такси през цялото следване във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“  на двама новоприети студенти от специалностите „Политология“ и „Дипломация и международни отношения“. Специално внимание бе отделено на идеите за развитие на бизнеса в областта, инвестициите в туризма и културно-историческото наследство.

Новоизбраният областен председател Мирослав Евтимов е висшист с три образования – право, европеистика и международни отношения. Той владее гръцки,  арабски, италиански и сръбски език, а в момента изучава иврит. Вече десет години е адвокат, със специализация в областта на данъчното право и процес.

Именно с подчертания акцент върху бизнеса и младежта, за заместник-председатели бяха избрани Иванка Събева, предприемач в областта на търговията у нас и в някои европейски страни и Силван Иванов, студент трети курс във ВТУ по специалността “Международни икономически отношения”. За организационен секретар бе избран Людмил Атев, юрист по образование и с дългогодишен предприемачески опит в областта на недвижимите имоти и земеделските земи.

Гости на събранието бяха председателят на партия КОД – д-р Петър Москов, Адриана-Белла Белева – ПР и връзки с медиите в националното ръководство, както и Любка Дойнска и Георги Балчев. Специални приветствия, като гости на форума и участие в дискусията, направиха и областните председатели на КОД в Сливен – бившият народен представител Димитър Сяров и на Плевен – Иван Петков, който бе водач на кандидат-депутатската листа на КОД в 4-ти МИР Велико Търново, студент във ВТУ в специалностите “Право” и “Политология”.

Иван Петков очерта пакет от законодателни инициативи за намаляване на административната тежест върху бизнеса, сред които е например, премахване от Админстративнопроцесуалния кодекс на т.нар. “Мълчалив отказ”.  “Какво значи да бездейства държавната администрация от свои законови задължения и това безотговорно нейно поведение да се счита за допустимо от закона, чрез т.нар. мълчалив отказ”, посочи той.

От гражданската платформа “Съюз на десните свободни българи” гост бе националният й координатор – Емил Димитров, както и едно от знаковите й местни имена, това на бившия заместник-кмет на Велико Търново Иван Панайотов.

“В България става все по-трудно да изкараш един лев и става все по-лесно държавата да ти вземе един лев.” Това констатира в своето изказване относно днешната политическа ситуация Петър Москов пред делегатите във Велико Търново на учредителното събрание на областната организация на КОД.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *