октомври 4, 2023

5 годишен хлапак пропадна в шахта в горнооряховския парк „Градска градина“

0

За сериозен инцидент, който за щастие свърши с щастлив край, алармира Лилия Дафинова от Горна Оряховица. Младата жена сподели в една от групите в социалните мрежи, че 5-годишният й син е пропаднал пред очите й в двуметрова необезопасена шахта в един от най-посещаваните паркове в Железничарския град:

„Обръщам се към всички родители и възрастни увеличете бдителността си за заниманията на децата си и местата, които ходят. Вчера детето ми падна пред очите ми в двуметрова необезопасена шахта в парк „Градска Градина!“ Благодаря на момчетата от кв. „Калтинец“, които помогнаха да извадим детето ми“, гласи част от поста, който е изпълнен с гняв към местната управа, заради поддръжката на парка.

Пред медии жената обясни, че е завела детето си на разходка и да поиграе. То е наблюдавало как по-големи деца играят футбол и е тръгнало да гони топката, която излязла от терена. Изведнъж обаче момченцето пропаднало пред очите на майка си, но за щастие се разминало само с охлузвания.

Веднага е подаден сигнал при дежурния в общината, а на мястото на инцидента дошли служители на охраната. По думите им шахтата е от вътрешната отводнителна канализация на парка, а капакът е бил отместен. Липсва ли и укрепващите елементи. Преглеждат се видеокамерите от парка, за да се установи дали някой умишлено е отворил шахтата. Междувременно Лилия Дафинова обмисля дали да не заведе дело срещу общината…

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *