септември 23, 2023

Данъчните затварят заведение във Велико Търново. Започнаха изненадващи проверки на НАП и полицията в барове и дискотеки

0

Служители на Районното управление на полицията във Велико Търново и местния отдел „Оперативни дейности“ към Главна дирекция „Фискален контрол“ на НАП започнаха проверки в нощните и увеселителни заведения в областния град. Те са предизвикани от нерегламентираните продажби на райски газ. Идеята е изненадващите проверки да стопират или поне намалят търговията с вредното вещество.

В нощта на 1 срещу 2 юли при проверка на нощно заведение в старата столица бяха установени нарушения, касаещи неиздаване на фискален касов бон и разлика в касовата наличност. За установените нарушения служителите от отдел „Оперативни дейности“ към Главна дирекция „Фискален контрол“ са  съставили 3 акта за установяване на административни нарушения и две заповеди за запечатване на търговски обект.

Съгласно нормите на ЗДДС, предвидените имуществени санкции са в размер от 500 до 2000 лв. за всяко нарушение и запечатване на обекта в срок до 30 дни.

Служителите от двете институции са категорични, че проверките ще продължат и проверяващите екипи ще бъдат безкомпромисни по отношение на установените нарушения.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още …