октомври 4, 2023

Започва ремонт на комбинирана спортна площадка на стадиона в Павликени

0

Със символична първа копка започна ремонтът на съществуваща комбинирана спортна площадка в градски стадион „Ганчо Панов“ в Павликени.
Начало на строителните работи дадоха кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов и заместник областният управител Станислав Николов.
„След 100 дни този позабравен сектор от нашия стадион ще бъде преобразен в едно многофункционално игрище и писта с пясъчници за троен и дълъг скок. Една от основните ни цели като местна администрация е именно изграждането на повече игрища, за да повишим физическата активност на жителите на нашата общини“, каза инж. Манолов. „От началото на годината в Павликени вече са пуснати в експлоатация две спортни игрища. По този показател изпреварваме и доста областни градове по възможности за спорт на открито. С новото съоръжение Павликени ще се гордее, а спортните ни клубове ще имат още нови терени за тренировки“.
Проектът е финансиран от Министерство на младежта и спорта по Наредбата № 4 от 8.07.2019 г. за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост. Средствата за реализиране на проекта възлизат общо на 367 250,83 лв. с ДДС.


Основната цел на настоящия проект е подобряване на спортната инфраструктура на територията на община Павликени и създаване на подходящи условия за активен спорт на населението.
Предвидените дейности обхващат ремонт на съществуваща спортна площадка, позволяваща провеждане на тренировки по баскетбол и волейбол, заедно с пистата за троен скок и пясъчниците към нея. В зоната за троен скок е предвиден ремонт на пясъчните легла, ремонт на легла за дъските за отскок, доставка и монтаж на нови дъски, както и разчертаване.
За изпълнител на строително-монтажните дейности е избрана фирма „Алтрам“ ЕООД – Карлово с управител Ради Стоянов. Фирма „План Консепт” ЕООД – София, с управител арх. Младен Христов е автор на проекта.
Срокът за изпълнение на обекта е 100 календарни дни.
С реализирането на предвидените дейности по проекта комбинираната спортна площадка ще се превърне в атрактивна и модерна придобивка за провеждане на спортни мероприятия. Ще се създаде мотивация при ученици, които участват в спортно-състезателна дейност, както и оптимални условия за системни занимания със спорт и възможности за спортни изяви.
Ремонтът на площадката е поредния етап от цялостното преобразяване на градски стадион в Павликени. През 2015 г. бяха извършени сериозни строителни работи – преотливане на трибуните с нови 3500 седалки, изцяло нова сграда за съблекалните, ремонтиране на спортната хижа. Вече е готов проектът за цялостна реконструкция на лекоатлетическата писта, за което ще се търси финансиране от Министерството на младежта и спорта.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *