февруари 23, 2024

Рев на стотици легендарни мотори Harley-Davidson ще огласят Велико Търново

0

В старата столица за пръв път ще се проведе сбирка на H.O.G. – Harley Owners Group

Рев на стотици мотори от легендарната марка Harley-Davidson ще огласят площада пред Царевец и главната улица на Велико Търново. В петък и събота в старата столица за пръв път ще се проведе сбирка на H.O.G. – Harley Owners Group, съобщи за „Болярски новини“ Петър Стефанов – собственик на верига заведения във В. Търново, който е домакин и организатор на събитието.

Проявата е част от културния календар на Община Велико Търново. Тя започва на 7 юли, петък, от 19 часа. Тогава на площада пред крепостта Царевец ще забият музикантите от група Overhook, както и изявени певци от тв формата „Гласът на България“. Входът на концерта е свободен, ще има и кетъринг, посочи Стефанов.

Голямата атракция се очаква да бъде в събота, когато мощните мотори Harley-Davidson от България, Гърция и Турция ще бъдат разположени по ул. „Христо Ботев“ в центъра на града и се очаква да привлекат вниманието на хиляди жители на Велико Търново и туристи. Всички ще могат да се снимат до двуколесните зверове и да говорят с техните горди собственици.

Компанията Harley-Davidson води началото си от далечната 1903 г., когато е създадена  в Милуоки, щата Вирджиния,САЩ и е официално регистрирана през 1907 г от двамата приятели Уилям Харли и Артър Дейвидсън.

Компанията Harley-Davidson преминава през доста трудни периоди, възходи и падове, и борба с конкуренцията преди да се утвърди като световния гигант, който всички познаваме днес. Култовите мотори са се наложили по света като символ на мощност и стил в мотоциклетния дизайн. Марката е икона и е любима на милиони мотористи по света.  Собственици на Harley-Davidson са били и са световни звезди – певци, артисти, спортисти и др.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *