октомври 4, 2023

Вълнуващи любовни истории и музика от обичани мюзикъли представят Дони и Нети с екипа на великотърновския театър

0

С неповторимо съчетание от вълнуващи любовни истории и прекрасна музика от обичани мюзикъли ще изненада публиката екипът на великотърновския театър в своя нов творчески проект, който подготвя заедно със звездния дует на Дони и Нети.  Концертът „Вечерта на мюзикъла“ ще бъде представен за първи път пред публика на 18 юли от 19 часа в голяма зала на МДТ «Константин Кисимов» във Велико Търново. В него музикалното семейство ще излезе на сцената заедно с хора и новосъздадената джаз формация на театъра, а диригент е Яница Първанова. В програмата участват и солистите на МДТ Пламен Кумпиков и Кристина Стоименова.

В програмата са включени фрагменти от световноизвестни мюзикъли, сред които “Коса“ на Г. Макдърмът, „Уестсайтска история“ на Л. Бърнстейн, „Моята прекрасна лейди“ на Фр. Лоу, „Клетниците“ на Кл. Шонберг,  „Цигулар на покрива“ на Дж. Бок, които ще звучат в джаз аранжимент. За първи път в джаз вариант ще бъде изпълнен и дуетът на Дон Жуан и Церлина от операта „Дон Жуан“ на Моцарт. Във втората част на концерта са включени обичани песни на Фреди Меркюри, Елвис Пресли, Арета Франклин, Ървинг Бърлин. Вечерта ще завърши с любимите хитове на Дони и Нети, които също ще звучат в джаз аранжимент.

Музикалната програмата е подготвена от диригента на хора Яница Първанова заедно с Нети и Дони. «Избрахме мюзикъла, тъй като е синкретичен жанр, който изисква специални дарби и съчетава в себе си музикални предизвикателства, актьорско майсторство и танци. Заглавията, които сме подбрали, са нашият любим плейлист», споделя диригентката. Тя допълни, че в концерта «Вечерта на мюзикъла» някои от произведенията за първи път ще звучат с хор.

Аранжиментите са дело на диригента Георги Патриков и на един от най-успешните джаз пианисти  у нас Аспарух Бойлов, който е част от оркестъра на великотърновския театър и създател на джаз формацията при МДТ. В групата освен него като пианист се изявяват още Красимир Стефанов – бас китара, Светослав Папазов и Илиян Диков – ударни, Михаил Тодоров – тромпет, Йонко Кюркчийски – тромбон, Димитър Димов и Младен Николаев – саксофон.

Билети за концерта „Вечерта на мюзикъла“ на 18 юли от 19 часа в голяма зала на МДТ се продават на касата на театъра, както и онлайн на сайта на https://teatarvtarnovo.com/.

.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *