октомври 3, 2023

От днес Ресен отново е на воден режим

0

Hands under falling water from old rusty tap. selective focus, shallow depth of field.

От днес, 6 юли, сел Ресен за пореден път минава на воден режим.

Водоподаване в селото  ще се осъществява 
от 06:00 часа до 13:00 часа
и от 18:00 часа до 22:00 часа.
За времето от 13:00 часа до 18:00 часа и от 22:00 часа до 06:00 часа водоподаването ще бъде преустановено.
Вчера в кметството на най-голямото село в община Велико Търново се е провела среща по проблемите с водоснабдяването на Ресен.
На срещата са присъствали заместник-управителят на „ВиК „Йовковци“ ООД – гр. Велико Търново инж. Росен Трифонов, инж. Николай Хубанов, представители на кметство Ресен и представители на инициативна група по проблемите с водоснабдяването.
Инж. Трифонов е информирал присъстващите, че основният проблем с водоснабдяването на с. Ресен е загубата на 70 % на водата.
ВиК е организирало обследване от специализирана софийска фирма, която е открила три големи аварии, след което те са отстранени от дружеството.
Преди месец до помпената станция е направен сондаж на дълбочина 60 м. – на мястото е излизал мергел, но вода – не.
Инж. Трифонов е уверил, че в момента тече процедура по ЗОП и до края на месец август ще бъде подменена около 300-400 м. от водопроводната мрежа на селото – от здравната служба до бензиностанцията.
На срещата е станало ясно, че единственото решение към момента за управление на водния ресурс е да се промени режимът на водоподаване спрямо действащия към момента – като се въведе режим.
 От днес той действа в посочените часове и при увеличаване или намаляване дебита на водата ще бъдат променяни и часовете на водоподаване, за което от кметството ще информират жителите. 
<img class="x16dsc37" role="presentation" src="data:;base64, “ width=“18″ height=“18″ />

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *