октомври 4, 2023

Илияна Йотова: „Огънят срещу президентската институция цели да отклони вниманието от ангажиментите на българското правителство към президента Зеленски!“

0

 

 

„Критиките и огънят срещу президентската институция целят да отклонят вниманието от ангажиментите на българското правителство към президента Зеленски!“

Това коментира пред журналисти вицепремиерът Илияна Йотова, която гостува на празника на баницата в село Балван. Те отговори на журналистически въпроси относно актуалната политическа ситуация. Според нея диаметрално противоположните позиции на премиера и министъра на отбраната са знак, че има желание нещо да се скрие от българската общественост.

„Единият говори, че ще дадем всичко на Украйна с изключение на самолетите, а другият казва, че ще дадем това, което можем“, каза още Йотова и припомни, че президентската институция месеци наред защитава втората теза. Притеснително е, че министър-председателят тълкува думите на собствения си министър като сменя личната си позиция поне два пъти, а това оставя съмнения у обществото.

Йотова призова изпълнителната власт да бъде искрена с обществото и да каже какви точно ангажименти е поела България пред президента на Украйна. Друг момент, който може да повлияе негативно на членството на страната ни в Шенген е оставката на нидерландското правителство.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *