септември 23, 2023

Петър Стефанов:  Да караш Harley-Davidson e усещане за свобода и полет на духа

0

RemasterDirector_1a5c03258

Усещането да караш легендарен мотор с марката Harley-Davidson е велико. Не е само радост да притежаваш такава мощна машина, а по-скоро гордост, че си част от едно общество, от една култура. Това казва Петър Стефанов, организатор и домакин на сбирката на H.O.G. – Harley Owners Group, която се провежда вчера и днес във Велико Търново. Над 200 мотористи, притежатели на култовата марка, пристигнаха в старата столица, а моторите предизвикаха интерес сред малки и големи жители, и гости на старата столица.

За съжаление, снощният проливен дъжд, обърка плановете за концерт на открито пред крепостта Царевец, но настроението не ни напуска, каза Стефанов.

По думите на великотърновеца, който освен собственик на верига заведения във Велико Търново, е и притежател на  Harley-Davidson, карането на такъв мотор дава свобода и полет на духа. Той разказва, че едни от най-хубавите си спомени пази от САЩ, където е имал възможност да кара часове наред по безкрайните магистрали.  Това е нещо, което трудно може да бъде описано. Спираш, пиеш кафе, пак тръгваш, потъваш в пейзажа, в мислите си, обяснява Петър Стефанов. Карането на мотор предизвиква всичките ти сетива – усещаш слънцето и дъжда, аромата на маслинова гора или борова свежест, ухание на лавандулово поле, ставаш част от природата, казва още запаленият моторист.

Стефанов признава, че радостта да караш  Harley-Davidson не е евтина, в момента един такъв мотор струва колкото хубава нова кола – 25 – 30 000 евро, дори до 50 000 евро. Но си заслужава.

Компанията Harley-Davidson води началото си от далечната 1903 г., когато е създадена  в Милуоки, щата Вирджиния,САЩ и е официално регистрирана през 1907 г от двамата приятели Уилям Харли и Артър Дейвидсън.

Компанията Harley-Davidson преминава през доста трудни периоди, възходи и падове, и борба с конкуренцията преди да се утвърди като световния гигант, който всички познаваме днес. Култовите мотори са се наложили по света като символ на мощност и стил в мотоциклетния дизайн. Марката е икона и е любима на милиони мотористи по света.  Собственици на Harley-Davidson са били и са световни звезди – певци, артисти, спортисти и др.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *