октомври 4, 2023

1300 лекоатлети се бориха за националните медали на стадион „Ивайло“

0

Великотърновецът Деян Гемижев взе златото на хвърляне на диск

За трета поредна година Велико Търново прие на стадион „Ивайло“ Националния шампионат по лека атлетика. Домакинството на най-престижното лекоатлетическо състезание в България е четвърто в 65-годишната история на спортното съоръжение.

Около 1300 бяха състезателите на „Ивайло“, борещи се за медалите в различните дисциплини през последните три дни. Те отново се увериха в отличните условия за различните лекоатлетически дисциплини, които стадионът в старопрестолния град предлага.

Кметът Даниел Панов приветства състезателите, техните треньори, публиката и организаторите от Българската федерация по лека атлетика. Той поздрави великотърновския лекоатлет Деян Гемижев за поредния успех, с който прославя Старата столица. В родния си град Гемижев вдигна златото и стана шампион на България в хвърлянето на диск. Панов изказа признателност и на бащата и личен треньор на Деян – Николай Гемижев.

Кметът на Велико Търново награди медалистите в бягането на 400 метра с препятствия при мъжете и жените, както и на скок дължина при мъжете, където златен медал взе Божидар Саръбоюков – световен вицешампион на скок височина.

Панов и Диян Драшков от Българската федерация по лека атлетика увериха, че доброто ни сътрудничество ще продължи и занапред – поредното домакинство на най-престижното състезание е признание за отличната материална база във Велико Търново. Специално за стадион „Ивайло“ от БФЛА закупиха и предоставиха лицензирано оборудване „Поланик“ за 140 000 лева, което включва скочище за овчарски скок и 110 състезателни препятствия.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *