Управителят на горнооряховската болница д-р Иван Иванов подаде оставка. Стационарът е поставен пред сериозно изпитание

0

Управителят на МБАЛ „Св. Иван Рилски” д-р Иван Иванов е депозирал оставката си в Общинския съвет в Горна Оряховица. Причината за драстичното действие е огромното обезщетение, което искат от стационара наследниците на санитарката, която почина, разкъсана от кучета в Долна Оряховица.

Оставката на д-р Иванов ще се гласува на заседанието на местния парламент в края на месеца. Тогава съветниците ще трябва да решат и какво ще се случи с обезщетението от 150 000 лева, което болницата трябва да плаща за инцидента.

Според източници на „Болярски новини“, напускането на д-р Иванов може да доведе до сериозен катаклизъм в дружеството, защото с него са готови да си тръгнат и шефове на отделения. На фона на все по-задълбочаващата се криза за лекари, това със сигурност ще доведе до затруднения в работата на болницата.

Пред „Регнюз“ д-р Иванов коментира, че с изплащането на обезщетението болницата ще понесе тежък финансов удар. „Не съм съгласен, че имам вина, но по този начин понасям своята отговорност. Не може управителят да работи, ако няма подкрепата на собственика, в случая Общинския съвет. Бих останал само, ако се уверя, че имам доверието и подкрепата на съветниците, коментира д-р Иван Иванов. Каквото реши ОбС – това ще е, с оставката си давам възможност на съветниците да преценят какво е най-добре за Болницата. Ако смятат, че аз съм пречка, ще си тръгна“, посочва още пред „Регнюз“ докторът.

Припомняме, че след трагедията с жената, разкъсана от кучета, адвокатите на наследниците поискаха по 150 000 лева за детето, майката и бащата на жената, тъй като става дума за  трудова злополука.. Обвиненията срещу д-р Иванов бяха, че не е обжалвал решението на НОИ, което постановява трудовата злополука.

Общинският съвет в Горна Оряховица трябва да реши дали ще води преговори с наследниците, за да се намали претенцията, или спорът ще се решава в съда, който да отреди какво се полага като обезщетение.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *